Zupa pomidorowa z makaronem – przepis

Składniki na 4-5 porcjiDietmap_artykul_zywnosc_eko

  • Udko z kurczaka – 150g
  • 2 litry wody
  • Marchew – 200g
  • Pietruszka -120g
  • Seler, mały kawalek – 50g
  • Por – tylko biała część
  • 400 ml passaty pomidorowej
  • Ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz

zupa pomidorowa z makaronem przepis – przygotowanie

  • Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.
  • Kurczaka zalać 2 litrami wodę, dodać sól i zagotować. Pamiętać o zebraniu szumowin.
  • Po odszumowieniu bulionu dodać obraną włoszczyznę i zmniejsz ogień. Gotować ok. 15 minut do miękkosci.
  • Z garnka wyjąć włoszczyznę i kurczaka a wywar zaprawić przecierem pomidorowym.

Gotową zupę podawać z makaronem i przyprawić pietruszką.

 

Comments are closed.